BMW прекратява производството в Европа за месец

BMW прекратява производството в Европа за месец

BMW прекратява производството в Европа за месец

Германският автомобилен концерн BMW прекратява производството на автомобили в Европа за четири седмици заради разпространението на коронавируса. Изпълнителният директор Оливeр Ципсе заяви в сряда в Мюнхен: „От днес ще закрием нашите европейски автомобилни заводи и завода Рослин в Южна Африка. Очаква се прекъсването на производството да бъде до 19 април“.

Освен това корпорацията драстично намалява прогнозата си за финансовите си резултати за тази година поради коронавирусната криза. Базираният в Мюнхен автомобилен производител очаква продажбите през 2020 г. да бъдат „значително под нивото от предходната година“. За годината като цяло концернът очаква оперативна възвръщаемост от само два до четири процента – с четири процентни пункта по-малко от планираното по-рано.

BMW също възнамерява да използва свои собствени работни споразумения за краткосрочно наемане за планираното прекъсване на производството. „Те предвиждат нетният доход на служител на договор в BMW да е най-малко 93 процента от обичайното ниво, дори за краткосрочно наемане“, казва председателят на работническия съвет Манфред Шох. Друг инструмент е възможността за работа от дома.

Ципсе заяви, че BMW иска да поддържа баланса между здравето на служителите и икономическия успех на компанията. „Защото има епоха по време на коронавируса и епоха след коронавируса“, посочи той.

Въпреки кризата BMW възнамерява да запази високите си инвестиции в бъдещи технологии. Изпълнителният директор Оливър Ципсе обяви, че до 2025 г. Концернът ще инвестира около 30 милиарда евро в изследвания и разработки. В следващите години BMW ще задържи рекордната стойност от около шест милиарда евро, които компанията е инвестирала през 2019 г., особено за навлизане в електромобилността.

 

Източник:https://www.investor.bg/

Коментара

коментара

Може да харесате още...

error

Хареса ли ви престоя тук? Споделете го с приятели: