BMW разкри технологиите в новата 7-Series

Лимузината ще е със 130 кг. по-лека от предшественика си

BMW показа новото 7-Series пред отбрани клиенти в САЩ през миналата седмица. Дебютът на лимузината пред публика ще се състои по-късно тази година, но германският производител реши официално да разкрие технологиите, с които ще бъде оборудвана машината.

 

Вече се знае, че благодарение на технологията BMW EfficientLightweight автомобилът ще бъде със 130 кг. по-лек от своя предшественик. Това е постигнато с помощта на всеобхватно използване на армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP) в каросерията. Подобна технология е използвана при машините на баварците от новата серия BMW i.

Още в базовата си версия автомобилът ще бъде оборудван с въздушно окачване на предната и задната ос, което предлага автоматично регулиране на нивото. Серийно 7-Series ще разполага с динамичен контрол на амортисьорите с електронно управление. Освен това лимузината ще разчита на нова система с електромеханично управление за активно стабилизиране на каросерията Dynamic Drive.

Под капака на автомобила ще бъде поставен и 6-цилиндров мотор от ново поколение. За него подробности засега не се съобщават, като единствено се знае, че той ще работи в комбинация с модернизирана осемстепенна трансмисия Steptronic.

Потвърдено бе и друго – моделът ще получи първата информационно-развлекателна система система iDrive със сензорен дисплей. При нея освен чрез конвенционалното управление с контролер функциите могат да бъдат избирани и активирани чрез докосване на повърхността на дисплея.

За първи път технологията iDrive е разширена с технология BMW gesture control (управление чрез жестове). Движенията на ръката, които бъдат регистрирани от 3D сензор, управляват функциите по интуитивен и комфортен начин. Съответни жестове също така служат и за регулиране на силата на звука на музикалната система и за приемане и отхвърляне на входящи телефонни обаждания. Освен това има възможност индивидуално избрани функции да бъдат свързани с дефинирано движение на ръката.

При бъдещото BMW 7-Series също така функционалността на системите „Асистент за шофиране Plus” и „Асистент за шофиране” е допълнена с „Асистент за завиване и водене по лентата”, „Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар”, система за предотвратяване на сблъсък в задната част, както и със система за предупреждение за напречен трафик.

Също така при ползването на активния автопилот с функция Stop & Go е достатъчно едно натискане на бутон, за да може системата да спазва ограниченията на скоростта, регистрирани от функцията Speed Limit Info.

Източник:investor.bg

Споделете и харесайте:
0

Коментара

коментара

You may also like...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Хареса ли ви престоя тук? Споделете го с приятели: